onsdag 21 maj 2008

Flodkryssning


I dag har pressen varit på flodkryssning med Teräsbetoni och No Angels som representerar Tyskland. Mer om detta står det i morgondagens tidning. Något som inte står i morgondagens tidning däremot är att de berättade att de bondat särskilt med Nederländernas, Belgiens och Rysslands artister. Kanske inte helt väntat att de skulle hitta sina självsfränder där, med tanke på hur olika musik de representerar. Azerbajdzjan och Turkiet skulle kännas naturligare om man tänker så. Det var tyska ambassaden som bjöd på utflykten och att Finland fick följa med hade "skivbolagsorsaker".

Presskonferensen

– Tack för att ni röstade på oss. Att vi gick vidarte tyder på att det finns en del hårdrocksfans i Europa. Det är fantastiskt att vara här. Jag har aldrig varit i ett sådant här sammanhang förut. Tack ska ni ha!
Det var Teräsbetonois basist och sångare Jarkko Aholas kommentar till finalplatsen på finalisternas presskonferens i Belgrad i natt.
– Vi ska fira genom att dricka öl.
En journalist från en svensk internetsajt ställde frågan hur det kändes att Finland och Norge var favoriter bland deras läsare.
– Det är bra att vi skandinaver håller i hop, som vi gjort förut, svarade Ahola och möttes av en blandning av jubel och burop.
I finalen den 24 maj tävlar Finland med startnumret 8 av totalt 25.

Finland i final!

Vilken skräll! Finland är en av de tio som gick vidare till final.
Övriga finalister är Grekland, Rumänien, Bosnien-Hercegovina, Finland, Israel, Azerbajdzjan, Armenien, Polen och Norge.